Relacja z Europejskiego Festiwalu Smaku " />

Relacja z Europejskiego Festiwalu Smaku

Autor: Biuro Prasowe DEŻ Data: 2013-09-13
Dolina Ekologicznej Żywności wzięła udział w lubelskim wydarzeniu kulinarno-kulturalnym. Zapraszamy do lektury relacji z wydarzenia.

W dniach 5-8 września br. w Lublinie odbył się Europejski Festiwal Smaku. W ramach tej imprezy organizowane były  koncerty, wystawy i pokazy kulinarne a także degustacje produktów. Wydarzenia miały miejsce w centrum Lublina, na Starym Mieście i Błoniach pod Zamkiem

Sporym zainteresowaniem cieszyły się pokazy kulinarne  prowadzone przez  najlepszych kucharzy z lubelskich restauracji. Pokazy te  miały na celu  zaprezentowanie  zdrowej i smacznej kuchni  pozwalającej na  uzyskanie wspaniałego smaku oraz zapewniającej  zdrowy  tryb  życia.

Członkowie klastra Dolina Ekologicznej Żywności (Zakłady Mięsne Jasiołka, Zakłady Mięsne Wasąg, Ekoland, Ekolubelszczyzna) czynnie uczestniczyli  we wszystkich imprezach  promując  swoje ekologiczne produktyStoiska Dolina cieszyły się dużą popularnością. Odwiedziło je wielu kupujących zachęconych możliwością skosztowania zupy z dyni, wybornego  pasztetu i kaszanki, a także miodu pozyskanego z lubelskich pól i łąk.

Kolejny Festiwal już za rok!

Galeria strony

" data-send="false" data-width="450" data-show-faces="false">