Menu nawigacyjne
- Aktualności
- Światowy Dzień Środowiska i Manifest „Only One Earth”
- Światowy Dzień Środowiska i obchody 50-lecia Konferencji Sztokholmskiej
- "Ekologiczna Wyspa" na Pikniku Naukowym Lubelskiego Festiwalu Nauki
- „Na kulinarnym szlaku Wschodniej Polski” i „Festiwal Wina”
- Walne zebranie Stowarzyszenia "EkoLubelszczyzna"
- Piknik Ekologiczny w Opolu Lubelskim
- To już DZIŚ! Światowy Dzień Ochrony Środowiska
- Pakistan gospodarzem Światowego Dnia Środowiska 2021
- Może posadzimy drzewo...?
- Co Polacy myślą o ekologii?
Jak wypadły warsztaty serowarskie?

Sery to poezja smaku. Zwłaszcza te wytwarzane wyłącznie z ekologicznych składników. Czy wiedzieliście, że sery można wytwarzać w domu?
W sobotę 15 grudnia Dolina Ekologicznej Żywności i lubelski EkoBazar odkrywali tajemnice serowarów. Grupa uczestników naszych warsztatów pod kierunkiem eksperta, Pana Ireneusza Mazurka (właściciela gospodarstwa ekologicznego), poznała tajniki produkcji ekologicznego sera.
Pan Irek poprowadził fascynujące warsztaty. Zaintrygował i wciągnął do dyskusji wszystkich uczestników. Pokazał jak zajmujące może być rzemiosło serowara.
Reasumując, kto nie był na warsztatach, niech żałuje. Następna szansa na moc ekologicznych wrażeń już w środę (19 grudnia). Zapraszamy na wielkie otwarcie Świątecznego EkoBazaru. Poza degustacją ekologicznych smakowitości w programie są warsztaty z ekspertem ds. dietetyki Panią Justyną Siwielą z Centrum Dietoterapii i Zdrowego Żywienia VitaNutrucia. Zaczynamy o 12:00, impreza potrwa do 19:00. Więcej szczegółów w specjalnej zakładce.
Serdecznie zapraszamy na wielkie otwarcie Świątecznego EkoBazaru!