Jak wypadły warsztaty serowarskie? " />

Jak wypadły warsztaty serowarskie?

Autor: Jak wypadły warsztaty serowarskie? Data: 2012-12-16
W minioną sobotę lubelski EkoBazar, któremu patronuje Dolina Ekologicznej Żywności, opanowali miłośnicy ekologicznego sera.

Sery to poezja smaku. Zwłaszcza te wytwarzane wyłącznie z ekologicznych składników. Czy wiedzieliście, że sery można wytwarzać w domu?

W sobotę 15 grudnia Dolina Ekologicznej Żywności i lubelski EkoBazar odkrywali tajemnice serowarów. Grupa uczestników naszych warsztatów pod kierunkiem eksperta, Pana Ireneusza Mazurka (właściciela gospodarstwa ekologicznego), poznała tajniki produkcji ekologicznego sera.

Pan Irek poprowadził fascynujące warsztaty. Zaintrygował i wciągnął do dyskusji wszystkich uczestników. Pokazał jak zajmujące może być rzemiosło serowara.

Reasumując, kto nie był na warsztatach, niech żałuje. Następna szansa na moc ekologicznych wrażeń już w środę (19 grudnia). Zapraszamy na wielkie otwarcie Świątecznego EkoBazaru. Poza degustacją ekologicznych smakowitości w programie warsztaty z ekspertem ds. dietetyki Panią Justyną Siwielą z Centrum Dietoterapii i Zdrowego Żywienia VitaNutrucia. Zaczynamy o 12:00, impreza potrwa do 19:00. Więcej szczegółów w specjalnej zakładce

 

Serdecznie zapraszamy na wielkie otwarcie Świątecznego EkoBazaru!

" data-send="false" data-width="450" data-show-faces="false">