Navigation Menu
Relacja z Europejskiego Festiwalu Smaku
W dniach 5-8 września br. w Lublinie odbył się Europejski Festiwal Smaku. W ramach tej imprezy organizowane były koncerty, wystawy i pokazy kulinarne a także degustacje produktów. Wydarzenia miały miejsce w centrum Lublina, na Starym Mieście i Błoniach pod Zamkiem.
Sporym zainteresowaniem cieszyły się pokazy kulinarne prowadzone przez najlepszych kucharzy z lubelskich restauracji. Pokazy te miały na celu zaprezentowanie zdrowej i smacznej kuchni pozwalającej na uzyskanie wspaniałego smaku oraz zapewniającej zdrowy tryb życia.
Członkowie klastra Dolina Ekologicznej Żywności (Zakłady Mięsne Jasiołka, Zakłady Mięsne Wasąg, Ekoland, Ekolubelszczyzna) czynnie uczestniczyli we wszystkich imprezach promując swoje ekologiczne produkty. Stoiska Dolina cieszyły się dużą popularnością. Odwiedziło je wielu kupujących zachęconych możliwością skosztowania zupy z dyni, wybornego pasztetu i kaszanki, a także miodu pozyskanego z lubelskich pól i łąk.
Kolejny Festiwal już za rok!