" />

MIędzynarodowa konferencja Uniwersytetu Medycznego

Autor: Biuro DEŻ Data: 2013-03-22
W czwartek 21 marca b.r. uczestnicy Doliny Ekologicznej Żywności przygotowali specjalną ekspozycję ekoproduktów w holu Collegium Maius Uniwersytetu Medycznego. Okazję dla tego przedsięwzięcia stanowila międzynarodowa konferencja "Zdrowa i bezpieczna żywność istotnym elementem zdrowia publicznego".

 

Wykład inauguracyjny wygłosił prof. zw. dr hab. n.med.  Piotr Książek. Tematami paneli konferencyjnych były: kształtowanie właściwych nawykow żywieniowych wśród dzieci, młodzieży i dorosłych, żywienie szpitalne oraz kontrowersje wokół GMO, rehabilitacja i aktywność fizyczna z elementami Fitness.

Część wystawiennicza skupiła uwagę uczestników konferencji podczas specjalej przerwy w obradach. Nasze stoiska przygotowaliEkoland, Magiczny Ogród, Domena oraz Stowarzyszenie EkoLubelszczyzna, gdzie prezentowane były produkty Cukierni Zaniewicz, Barw Zdrowia i Zakładu Mięsnego Wasąg.

Poza przygotowaniem wystawy ekoproduktów z ich degustacją, udzielaliśmy także wszystkim zainteresowanym informacji odnośnie rolnictwa i przetwórstwa ekologicznego. Bardzo pomocne okazały się opracowane w ramach projektu materiały informacyjno-promocyjne

Na zakończenie Organizatorzy wręczyli nam certyfikaty uczestnictwa i dziękując za udział, zaprosili na kolejne edycje konferencji

Lista plików załączonych do tej strony

Galeria strony

" data-send="false" data-width="450" data-show-faces="false">