Navigation Menu
Jak wypadły warsztaty serowarskie?
Sery to poezja smaku. Zwłaszcza te wytwarzane wyłącznie z ekologicznych składników. Czy wiedzieliście, że sery można wytwarzać w domu?
W sobotę 15 grudnia Dolina Ekologicznej Żywności i lubelski EkoBazar odkrywali tajemnice serowarów. Grupa uczestników naszych warsztatów pod kierunkiem eksperta, Pana Ireneusza Mazurka (właściciela gospodarstwa ekologicznego), poznała tajniki produkcji ekologicznego sera.
Pan Irek poprowadził fascynujące warsztaty. Zaintrygował i wciągnął do dyskusji wszystkich uczestników. Pokazał jak zajmujące może być rzemiosło serowara.
Reasumując, kto nie był na warsztatach, niech żałuje. Następna szansa na moc ekologicznych wrażeń już w środę (19 grudnia). Zapraszamy na wielkie otwarcie Świątecznego EkoBazaru. Poza degustacją ekologicznych smakowitości w programie są warsztaty z ekspertem ds. dietetyki Panią Justyną Siwielą z Centrum Dietoterapii i Zdrowego Żywienia VitaNutrucia. Zaczynamy o 12:00, impreza potrwa do 19:00. Więcej szczegółów w specjalnej zakładce.
Serdecznie zapraszamy na wielkie otwarcie Świątecznego EkoBazaru!