" />

Sukces w konkursie "Nasze Kulinarne Dziedzictwo"

author: dolinaeko.pl DATE: 2010-08-03
Konkurs "Nasze Kulinarne Dziedzictwo - Smaki Regionów" - rozstrzygnięty

 


 W niedzielę 18. lipca b.r. w Muzeum Wsi Lubelskiej odbył się Regionalny Finał X Jubileuszowej Edycji Ogólnopolskiego Konkursu "Nasze Kulinarne Dziedzictwo - Smaki Regionów". W imprezie, którą patronatem honorowym objął Marszałek Województwa Lubelskiego, brali udział przedstawiciele naszego Klastra Dolina Ekologicznej Żywności z regionu lubelskiego. Reprezentowali nas na organizacyjnym stoisku: Panie Teresa Borzęcka, Dorota Wolińska i Barbara Szymoniuk oraz Pan Sławomir Chmiel.

Na pobliskich stoiskach prezentowali swoje wyroby: Zakład MIęsny Wasąg, Cukiernia Zaniewicz i Pan Witold Nydza - Pszczelarz.  W tym roku do konkursu NKD zgłoszono  201 produktów i potraw. "Ekołubelszczyzna" na tę okazję przygotowała trzy produkty: zupę cebulową z grzankami i serem, lemieszkę oraz pasztet warzywny, którego głównym składnikiem była kapusta kiszona.  Nasze produkty, przygotowane przez Panią Teresę, a serwowane przez Panią Dorotę, cieszyły się dużym uznaniem wśród licznie zgromadzonych Gości konkursu.
W związku z jubileuszem 10-lecia imprezy rozstrzygnięto konkurs na "Perłę Pereł Lubelszczyzny". Miło nam zakomunikować, że główną nagrodę w zdobył Pan Wojciech Zaniewicz za Sękacz Podlaski Zaniewicza.


GRATULUJEMY!!!
 

Gallery page

" data-send="false" data-width="450" data-show-faces="false">